Yankı Dergisi Yargıtay Başkanı Yavuz Kaya Yargıtay Başsavcısı

YARGITAY BAŞKANI ve YARGITAY C.BAŞSAVCISI’NDAN CEMİYETİMİZE ZİYARET

Temmuz 15, 2020 2:45 pm
Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti ve Yankı Dostluk Platformunun bu ayki konuğu Yargıtay Başkanı Hakim İsmail Rüştü Cirit oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, bir çok yargı mensubu, akademisyen ve bürokratların da katıldığı sohbet toplantısında

Umut Akyurek ve Oktay Ertuğrul Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dinletisiyle renklendi. Gecenin sunumunu ise Yankı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Fatih Kaya yaptı.
Prof.Dr. Orhan Arslan ‘ın dostluk üzerine yaptığı konuşmada ise ”Bizler Yankı Dostluk Grubu olarak uzun yıllardan beri beraberiz. Dostlar birbirlerini severler sayarlar bir arada olurlar. Biz bir aileyiz. Aile biri olmayınca diğeri olmayan demektir. Bizler dostlarımızla mutlu oluruz. Bunu yıllardır hiç bıkmadan yorulmadan yapan değerli dostumuz Yavuz Beyi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Gecede ‘hoşgeldiniz’ konuşması yapan Yankı Dergisi Yön.Kur.Bşk. Basın yayın ve Gazeteciler Cemiyet Genel Başkanı Yavuz Kaya , yargı da tecrübenin altını çizerek “Yargıda tecrübeyi hakim kılmak, Devletimizin teminat altında olmasını sağlamaktır. Yargısı güven veren ülkeler, Zengin olur, Mutlu olur, Lider ülke olur. Tecrübenin sözü derstir; Tecrübelinin yorumu ise ilaçtır.” dedi.
Yargıtay Başkanı Hakim İsmail Rüştü Cirit ise bir çok kere katıldığı Yankı Dostluk buluşmalarından duyduğu memnuniyeti vurguladı. Cirit: “ Değerli Dostum Yavuz Bey bizleri davet ettiğinde seve seve geleceğimi ifade etmiştim. Bu akşam burada olmaktan çok mutluyum. Çağımızın ve günümüzün Türkiye’sinin daha güzel bir ülke olmasının şifresi dostluktur. Çok hasretiz, biz bu mekanik ve kupkuru dünyada dostluğa hasretiz. Birbiri için var olabilmeliyiz. Hz. Mevlana’nın ifade ettiği gibi bizler tek kanatlı melekleriz ancak birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz. Bu felsefe Türkiye’de olsa, birbirimizi kucaklayabilsek çok daha iyi bir ülke oluruz. Bugün belki Türkiye’nin önünü açabilmek için toplumsal bir anayasa gerekiyor. ” Dedi.
Gece, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Umut Akyürek ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Oktay Ertuğrul’un eşsiz performansları ve Yargıtay 1.C.D.Bşk. Hakim Ali Altınkaya ‘Türk Olmak’ adlı şiiri okuyarak devam etti.
Geceye katılanlar ise şöyle oluştu:
Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Vali Amir Çiçek, Ankara Ü. Hukuk Fak. Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, Byg Cemiyeti Yüksek Onur Kur. Üyesi Prof.Dr. Orhan Arslan, TPİC Genel Müdürü Şenol Aksoy, Yargıtay 1. Başkan Vekili/ Ceza Gnl. Kur. Bşk. Hakim Abdülhalik Yıldız, Yargıtay 1. C. D. Başkanı Hakim Ali Altınkaya, Yargıtay 6. C. D. Bşk. Hakim Erkan Öztürk, Yargıtay 16. C. D. Bşk. Hakim Eyüp Yeşil, Yargıtay D. Bşk. Hakim Ahmet ER, Yargıtay 4. Huk. D. Başkanı Hakim Sadık Demircioğlu, Yargıtay 17. Hukuk D. Başkanı Hakim Şahabettin Sertkaya, Yargıtay 5. C. Dairesi Onursal Bşk./17 Huk. D. Üyesi Hakim Bahri Demirel, Yargıtay Savcısı Hayrettin Türe, BAM 8. Hukuk D. Başkanı Hakim İzzet Yeşilkaya, Ankara 8. Ağ. C. Mah. Bşk. Hakim Bahattin Özbaş, Ankara C. Savcısı Ayhan Ay, Tbp. Alb. Dr. Hüsamettin Sargın, Byg Cemiyeti Gnl. Sekreteri Em. Md. İrfan Bayar, Eğitimci / Byg. Cem. Gnl. Bşk. Yrd. Nahide Berker , Tigem Gnl. Md. / Byg Cem. Gnl. Bşk. Yrd. Mehmet Taşan , İş İnsanı Sefer Lazoğlu , İş İnsanı İzmit Besim Kaya , Yankı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Fatih Kaya, Hacettepe Üniversitesi Hukuk  ak.Öğrencisi Alparslan Kaya ve OMÜ Huk.Fak.Öğr. Furkan Kılıç.
01 03 04 04+ 05 08 Yankı Dergisi Yargıtay Başkanı Yavuz Kaya Yargıtay Başsavcısı (2) Yankı Dergisi Yargıtay Başkanı Yavuz Kaya Yargıtay Başsavcısı YNK_1358+

Categorised in: Genel