DSC_4408+

ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE DOSTLUK BULUŞMASI

Ocak 10, 2015 1:23 pm

Sanayi E. Bakanı Ali Coşkun, Ak Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya,  Milletvekillleri,  siyasetten bürokrasiye, yargı camiasından akademisyenlere, sivil toplum örgütlerinden basın camiası ve iş dünyasına kadar pek çok kesimin önde gelen isimleri bir araya geldi. Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Faika Çalkan’ın sahne aldığı gecede, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. E. Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya okuduğu şiirlerle  Dostluk Gecesine renk kattı. 

Siyaset, bürokrasi, yargı, sivil toplum, iş dünyası, eğitim alanı gibi geniş bir topluluğu bir araya getiren Yankı Dostluk Platformu Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in ev sahiplinde gerçekleştirdiği dostluk gecesi ile etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Yankı Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya, bu davet ile 117. buluşma rakamına erişildiğini ve daha nice dostluk buluşmalarının sağlık ve esenlik içerisinde olmasını dilediğini söyledi.

Yavuz Kaya’nın konuşması ise şöyle;

“Sayın bakanlarım, milletvekillerim, sayın rektörüm, hocalarım, genel müdürlerim, Türk yargısının değerli temsilcileri, Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyetimizin kıymetli üyeleri, Hanımefendiler-Beyefendiler, saygıdeğer misafirler kıymetli dostlar, varlığınızla kıymetlenen  başkent Ankara’mızda ve Ankara Üniversitemizde beraber olmak çok büyük bir mutluluk. Dostların buluştuğu yer en güzel yerdir. İnanıyorum ki bugün dünyanın en güzel salonunda beraberiz. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Şerefler verdiniz. Hoş geldiniz.

Saygıdeğer misafirler, kıymetli dostlar, bugün; Cumhuriyet tarihini milletiyle bütünleştirmesinin yanısıra Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu’da kurduğu ilk devlet Üniversitesi olan Ankara Üniversitesindeyiz. Üniversitemizin temeli  1925 yılında Hukuk Mektebi ile, bizzat Ulu Önder M. Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Ankara Üniversitesi, Cumhuriyetle beraber, medeniyet yolunda çok özel bir misyonun sahibi olmuştur. 1933’te Yüksek Ziraat Enstitüsü, 1935′te Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, 1936′da Siyasal Bilgiler Okulu, 1940′da Fen ve 1945’te Tıp Fakülteleri kurulmuştur. Her biri, Türkiye Cumhuriyetinin imarında önemli görevler üstlenen bu altı fakülte ile 1946 yılında resmen kurulan ve bugün, 16 fakülte,  2 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı ve 13Enstitüye ulaşan, Ankara Üniversitesi’ne misafiriz.

Bizleri misafir eden ve onurlandıran Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Erkan İbiş hocamıza huzurlarınızda coşkulu bir alkışla teşekkür etmek istiyorum.

Geleceğin dünyası; iyi eğitim almış, bilgili, donanımlı ve yaratıcı zekanın eseri olacaktır. Bunun da temeli eğitimdir. Üniversitelerimizin bugün geldiği noktada, öğretim üyelerimizin payı çok büyüktür. Bu sebeple değerli hocalarımızı kutluyor ve başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz. 

Saygıdeğer misafirler, kıymetli dostlar, Yankı bir yayın organı olmanın yanısıra dostları buluşturan ve dostluk kapıları oluşturan misyonunu devam ettirme gayretindedir. Dünyamızın hali ortada. En önemli eksiğin sevgi, saygı ve dostluk olduğunu görmekteyiz. Dost olmak, dostça yaşamak ve dostluklar kurmak hem hakkımız, hem ihtiyacımız ve hem de görevimizdir. Dünyamızı bir avuç menfaat uğruna yakanların ve zehirleyenlerin panzehiri inanınki dostluktur ve yaşatılan dostluklardır.

Değerli misafirler Dostluk sihirli bir güçtür. Bendeniz bu sihirli güç sayesinde bakın bugün, Ankara Üniversitesinde bir kürsü sahibi oldum. Artık benim de bir kürsüm var.

Dostluk adına Yunus ne diyor ; Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz.

Mevlana ise uyarıyor; En eksik insan, dostu olmayandır. Dostlarınızı unutmayın. Sık sık arayın ve ziyaret edin. Yoksa yürünmeyen yollar kapanır.

Saygıdeğer misafirler, kıymetli dostlar, Yollarımız kapanmasın. En kısa zamanda tekrar buluşmak ümidiyle, dostlarınız ve sevdiklerinizle beraber, bayram tadında yaşanacak nice güzel günler diliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Geceye katılan misafirler ise şöyle;

Sanayi E. Bakanı Ali Coşkun, Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Enerji ve Tabii Kaynaklar E. Bakanı Zeki Çakan, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Yozgat E. Milletvekili Mesut Türker, Ank. Ü.Rektör Danışmanı Pof. Dr Kadirhan Sunguroğlu, Gazi Üni. Prof. İnan Güler, TSK Lojistik Komutanı Tüm General Sadık Piyade, Prof. Haşim Çakırbay, Prof. Dr. Davut Turan, Çalışma Bakanı E. Müsteşarı Fatih Acar, Ulaştırma Bak. Müsteşar Yrd. İlhan Özaltın, Vali Amir Çiçek, Yargıtay 6. Huk. D. Bşk Hakim M.Lütfi Tombalaoğlu, Yargıtay 12. Cd. Üyesi Hakim Mehmet Berber, Yargıtay Onursal Üyesi Hakkı  Manav, Yargıtay Üyesi Hakim Ali Altınkaya, Yargıtay 23. C. D Bşk. Hakim  Şakir Aktı, Yargıtay Üyesi Hayri Keskin, 8. Ağ. C.Bşk. Hakim Bahattin Özbaş, 11. Ağ. C. Mah. Bşk. Hakim Tayyar Köksal,  Savcı Özcan Balcı, Ankara Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Hakim Ramazan Aksan, Başsavcı Vekili Ahmet Berke, Hakim Şükrü Bozer, 1. AS. Hukuk Mah.Hakim  Şükrü Bozer, 1 Ağ. C. Bşk Hakim Tekman Savaş Nemli, 2. Ağ. Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, 12.Ağ.C. Mah. Bşk. Mehmet Öztunç Hakim Abdullah Tanrıkulu, Hakim Vedat Yıldırım, Hakim Önder Kabasakal, Hakim İsmail Ulukul, Hakim İzzet Yeşilkaya, Hakim Bülent Albayrak, Hakim İzzet Yeşilkaya, Ankara Hakimi Bahri Çalışır C. Savcısı Halis Özmen, C. Savcısı Habib Mete Vural C. Savcısı Sadık Bayındır, Eryaman Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sedat Ünal, Tagem Gnl. Mdr Masum Burak, Orman E. Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Orm. Ve Su İşl.Bakanlığı  Başmüşaviri H. Avni Çatal, T. Yüksek İht. Hast. Başhekim Yrd. Dr. Süha Şen,  Aile ve Top. Hizm. Genel Mdr. Ömer Bozoğlu, Vergi Denetmenleri Grup Bşk. Rafet Güraslan,  Akşam Gazetesi Ank. Temsilcisi Emin Pazarcı, BYGC Gnl. Skrt. Mustafa Karapınar,  TRT Yönetmeni BYGC Gnl. Bşk Yard. Ergin Erenoğlu, BYGC Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Kürşad Zorlu, Yankı Dergisi Yazı İşleri Md. – BYGC Gnl Sekreter Yrd. Fatih Kaya,  BYGC Gnl Skrt. Yrd. Nahide Berker,  Şekr. Fab. E. Gnl Mdr. Azmi Aksu, Astem Pazarlama Mehmet Çiftçi, Afad Daire Bşk. Mustafa Esin, Çankaya Lise Müdürü Hakan Tomar, Orm. Gnl. Mdr. Şube Müdürü Emin Şimdi, Seğmen Otel Sahibi Yusuf Yazıcı, Trm Bak. E. Genel  Müdürü Nazım Yüksel, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Daire Bşk. Sultan Seyhan, Jand. Kd. Başçavuş Metin Hasbutçu, Desk Başkanı Gürkan Avcı, TRT Halk oyun Kor. Mehmet  Cahit Başaran, İş Adamı Haydar Meral,  İş Adamı Mehmet Türkmen Mine Mağz. Müdürü Hasan Ulubaba Uzm. Dr. Alp Tok, Serbest Muhasebeci  Ahmet Aydınlı Av. Barış Soysal, Av. Erkan Aslım.

 

 

DSC_4408+

DSC_4672+DSC_4443+ DSC_4457 DSC_4483 DSC_4501+ DSC_4543+

DSC_5168+DSC_4582+  DSC_4664+  DSC_4689+

DSC_4977+

 

 

 

Categorised in: Genel