DSC_0583

1. OLAĞAN GENEL KURUL YAPILDI

Ağustos 12, 2014 10:28 am

DSC_0583

BASIN DÜNYASINDA YENİ BİR SES

Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti’nin 1. Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara’daki Genel Merkezde yapıldı. Prof. Dr. Orhan Arslan’ın divan başkanlığında başlayan genel kurulda Yankı Dergisi İmtiyaz Sahibi Yavuz Kaya Genel Başkanlığa oybirliği ile seçildi. Cemiyetin Genel Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Kocabıyık,  Orhan Kızılaslan, Dr. Şahap İnmez, Mustafa Ceylan ve Yalçın Kaya, Genel Sekreterliğe Mustafa Karapınar, yönetim kurulu üyeliklerinde ise Erkan Tan, Adnan Süer,  Ergin Erenoğlu, Ülkü Bozkurt Meriç gibi tanınmış simalar da yer aldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Prof.Dr. Orhan Arslan, Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti kurucusu Yavuz Kaya’ya insanları bir araya getirdiği ve çoğalarak büyüyen bir dostluk platformu çatısı altında topladığı için takdirlerini sundu. Arslan ‘Dostluğu çok önemsiyorum, insanlar birbirlerini sevdikleri zaman insanlıklarını gösterirler. İnsan benli olmalı, ama bencil olmamalı, Yavuz bey her zaman ben sahibi oldu, hiçbir zaman bencil olmadı, hep paylaşımcı oldu ve herkese sevgiyi, dostluğu öğretti. Yavuz Kaya’nın yaptığı önemli işlerden biri de Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti’ni kurmak oldu, bu cemiyette bir dostluk grubu ve bundan dolayı kendisini kutluyorum’ diye sözlerine devam etti.

 

Başkanlık seçiminden önce konuşmasını yapan Yavuz Kaya şunları ifade etti;

Ortak Ses, Yeni Bir Nefes

 

“Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın üyeleri, değerli meslektaşlarım. Bu gün çok önemli bir gün, tarihi bir gün, Cemiyetimizin ilk genel kurulunu yapıyoruz. Basın dünyasında çok önemli bir boşluğu doldurmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Bu güne kadar kendi içinde organize olan basın cemiyetleri, bütün iyiniyetli çabalarına rağmen kendilerini yenileyemediler, beklenen sinerjiyi yaratamadılar ve herkesi kucaklayamadılar. Bunun yanı sıra basın dostlarını ise hiç hatırlamadılar ve unuttular. Bütün bunları kırmak ve hep beraber olmak istiyoruz.

Bizler, mensubu olmaktan onur duyulan, kamu yararına nitelikli hizmet üreten ve önderlik yapan, sürekli iyileşmeyi ve gelişmeyi düşünen ve alanında herkesi kucaklayan bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyoruz. 

 

Cemiyetler, mesleklerin temsil edildiği yerlerdir. Hedefimiz;  meslekteki bütün arkadaşlarımızı en iyi şekilde anlamak ve temsil etmektir. Hedefimiz ülkemizin dört bir yanında kamu adına hizmet üreten, her türlü zorluklara rağmen, özveri içerisinde basın ve yayın  hayatını sürdürmeye çalışan değerli arkadaşlarımızın sesi olabilmektir.

Basın mesleği, kamu adına yapılan çok onurlu ve çok önemli bir görevdir. Gazeteci zekidir. Gazeteci yoğundur. Gazeteci güçlüdür. Kıskançtır. Kavgacıdır. Hatta korkulan insandır. Mesleğimizin içerisinde bunlar her zaman var olmuştur. Bizim hedefimiz; meslektaşlarımızı, sevilen, dost olarak görünen,  güvenilen, itibar edilen önemli bir konuma getirmektir. Bu yolda çalışmaktır.

Bizler mevcuttaki hiçbir cemiyete karşı değiliz. Herkese kapımız açıktır. Dostluğa ve dayanışmaya hazırız. Yeter ki önemli hizmetler üretelim ve faydalı olalım.

 

BİZ HEM 4’ÜNCÜ HEM DE 5’İNCİ GÜCÜZ

Arzu ediyoruz ki, farkımız olsun. Heyecanımız olsun. 21.yüzyılın en önemli unsuru sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizler hem demokrasinin 4. Gücü olan basın ve hem de demokrasinin 5. Gücü olan Sivil Toplum Kuruluşları olarak kendimizi göstermeliyiz” dedi.

 

Basın Yayın Gazeteciler Cemiyet’i olarak kuruluşunun hedeflerinden de bahseden Yavuz Kaya “Ortak ses ve Yeni Bir Nefes olarak” kurduğu cemiyet düşüncesiyle şunları da ifade etmiştir;

1)     Cemiyetimizin kapısı sadece meslektaşlarımıza değil, her meslekten basın dostlarına da açılsın. Ülkemizin her köşesinde dostlarımız olsun. Basın dostlarının penceresinden de basının güçlenmesine ve demokrasinin gelişmesine projeler üretelim, destek sağlayalım.

2)     Hedeflediğimiz yolda, daima dostluklar kurarak yürüyelim. Cemiyetimizin bizlere en önemli ve en muhteşem armağanı, ülkemizin her yanında meslektaşlarımızın ve dostlarımızın olacağıdır. Bu, hayatta kazanabileceğimiz çok önemli bir zenginliktir.

3)     Basın camiasının hak ettiği itibarı kazanmasına, unutulan Anadolu Basınının yeniden canlanmasına ve yerel basına teşvik ve özel vergi indiriminin sağlanmasına öncülük edelim.

4)     Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin  kuruluşu Ocak 1946’dır. TGC’nin kuruluşu ise Haziran 1946’dır. Tam 66 yıl geçmesine, aralarından bakanlar, milletvekilleri ve inanılmaz büyüklükte ticaret, siyaset ve devlet adamları çıkartmalarına rağmen, basın kartları devlet ricalinde kimlik olarak dahi geçmemekte, basın plakaları ise hiçbir ilgi ve itibara dahi mazhar olamamaktadır. Basın mensubuna başka gözle bakılmaktadır. Bu bile çok şeyi açıkça anlatmaktadır.

5)     Değerli arkadaşlarım, ülkemize borcumuz var. Ülke olarak çok gerilerde kalmış ve veya bırakılmış durumdayız. Muasır medeniyet seviyesine 90 yılda ulaşamamış olmaktan payımıza düşeni almalı ve üzerimize düşeni yapabilmeliyiz. Herkese hatırlatmak ve bu konuda önderlik yapmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır.

6)     Ülkemizin her alanda gelişmesi için sosyal projeler üretilmesine ve yayınlanmasını sağlamalıyız.

7)     Değerli arkadaşlarım. Bizler hiçbir zaman dostlukları bozan hiçbir sözün ve yapının içerisinde olmamalıyız. Cemiyetimizin içerisindeki saygı, sevgi, dayanışma ve dostluk bağımız en büyük gücümüz olsun. Bizler öncü olalım, örnek olalım.

8)     Sayın başkan, değerli arkadaşlarım. Basın camiasında yeni bir nefes olmayı hedefleyen bir Cemiyet olarak, En kısa zamanda il ve ilçelerde teşkilatlanarak; ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, demokraside önemli adımlar atılmasına rüzgar olmayı gönülden arzu etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıkmış bulunmaktayız. Birlik ve Beraberliğimizin artarak devamını ve 1. Olağan Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

Yavuz Kaya’nın konuşmasından sonra Yüksek Onur Kurulu belirlendi; Kurulda, Yıldırım AKBULUT, Ali COŞKUN, Oltan SUNGURLU,  Prof. Dr. Orhan ARSLAN, Birkan ERDAL, Yalçın ZAİM, İrfan DEMİRALP, Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Prof. Dr. Cezmi ERASLAN, Prof. Dr. Aziz AKGÜL, Prof. Dr. Sacit TURANLI, Prof. Dr. Necati ÖRMECİ, Prof. Dr. Metin ARSLAN, Prof. Dr. Haydar ÇAKMAK, Prof. Dr. Esat ASLAN, Veli SARITOPRAK, Mehmet BAŞ, Fevzi APAYDIN, Av. Osman KARA, Mehmet AKSOY, Ruhi BACANLI, Prof. Dr. Mustafa KARA, Prof. Dr. Şule ERÇETİN, Prof. Dr. Fikret TÜRKMEN, Prof. Dr. Fehmi TÜRKER, Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dr. Ramazan AYDIN, Dr. Süha ŞEN, İrfan BAYAR, Hüseyin Avni ÇATAL, Muharrem KÖSE, Ali İhsan KAYA,  Kürşat ÖZKÖK,  Dr. Şule BADEMLİ, Şerafettin KİRMAN, Dr. Mümtaz YÜCE, Selahattin ÇELİKBAŞ, Bekir SALICI yer aldı.

 

Onur kurulunun belirlenmesinin ardından başkanlık seçimi yapıldı ve Yavuz Kaya Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı olarak seçildi. Kaya Başkanlık konuşmasını yaparken sözlerine teşekkürlerini sunarak başladı. “Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın ülküsüyle kurulmuş, dünyanın en önemli devleti ve en yüce milletiyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız engel yoktur. Bu gün sevgi ve saygının temeli olan dostluk adına çok önemli bir temel attık. Ülkemizin her yerinden güzel sesleri duymayı arzu ediyor ve bekliyoruz. Bayrağı beraber taşıyacağız. İnşallah birlikte önemli işlere imza atacağız. Her şeyden önemlisi cemiyetimiz bizleri buluşturmaya ve dostluk kapıları oluşturmaya devam edecektir. Peygamber efendimiz ‘insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ diyor. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimiz arz ediyor ve saygılarımı sunuyorum” diyerek başkanlık konuşmasını yapan Yavuz Kaya’yı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

DSC_0533 DSC_0461 DSC_0457 DSC_0436 DSC_0420

Categorised in: Genel