DSC_3079

CEMİL ÇİÇEK’TEN ZİYARET

Kasım 3, 2015 5:47 pm

 

** CEMİL ÇİÇEK’TEN  ZİYARET **

 

Adalet (E) Bakanı ve TBMM (E) Başkanı Cemil Çiçek’in Yankı Dostluk Platformu ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti mensuplarına verdiği konferans Cemiyet Genel Merkezinde yapıldı.

Konferansa; İçişleri E. Bakanı Abdülkadir Aksu, Ahmet Yesevi  Üniversitesi Rektörü ve Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Rektörlük Koordinatörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Arslan ve Prof. Dr. Haydar Çakmak, Yargıtay 1. C. D. Üyesi Ali Altınkaya,  Danıştay 14. D. Üyesi Hakim Cafer Ergen, Ankara C. Başsavcı V. Kemal Demirdön, Ankara 2. Ağ. C. Mah. Bşk. Hakim Musa Yeşil, Ankara  8. Ağ. C. Mah. Başkanı Hakim Bahattin Özbaş,  Ankara 11. Ağ. C. Mah. Başkanı Hakim Tayyar Köksal, Ank. 8. Ağ. C. Mah. Üyesi Hakim Orhan Yalmancı, Ank. 3. Asliye Ceza Mah. Hakimi Abdullah Tanrıkulu, 4. İş Mahkemesi Hakimi İzzet Yeşilkaya, Tapu ve Kadastro Gnl.Md. Gökhan Kanal, Ankara C. Savcısı Halis Özmen, Emniyet  Müdürü İrfan Bayar, B.Y. Gazeteciler Cemiyeti Gnl Sek. Yrd. Mustafa Karapınar, Yönetim Kurul Üyesi  Doç. Dr. Kürşad Zorlu, Gnl. Bşk. Yar. Ergin Erenoğlu, Gnl. Sek. Yrd. Nahide Berker, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Sinan Sarıkıç, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Üyesi Ömer Sarıkoç, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Genel Sekreteri  Arzu Aydoğan, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Ü. Erhan Aydoğan, İşadamı Hasan Bilgin Çağlar ve Yankı Dergisi Hukuk Müşaviri Av. Erkan Aslım katıldılar.

*** Gecenin açılış konuşmasını Yankı Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya:

“TBMM’mizin saygıdeğer başkanı, sayın bakanlarım, saygıdeğer misafirler, kıymetli dostlar,

Cumhuriyetimizin 92 yıldönümündeyiz. Gücünü Yüce Türk Milletinin İradesinden alan CUMHURİYET, Milletimizin azmi, İnancı ve İman gücüyle yapmış olduğu Kurtuluş Mücadelesinin Eşsiz Eseridir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, İmkansızı kabul etmeyerek, Milletimizin gönlünde Ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve Gazilerimizi Minnet ve Şükranla Yad ediyor ve manevi huzurlarında, Saygıyla eğiliyorum.

Sayın başkanım, Saygıdeğer misafirler, kıymetli dostlar, Malumlarınız olduğunuz üzere, dostları buluşturma ve dostluk kapıları oluşturma misyonumuza devam etme gayretindeyiz. 137. Gece. 16. Yılımız bitmek üzere. Bu Platformun isim babası da Cemiyetimizin ekran yüzü olan, Doç. Dr. Kürşat Zorlu’dur, yeri gelmişken kendisine huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Sayın başkanım, Kıymetli Dostlar, Zalim Dünyamızı yaşanabilir kılan ve hepimizin yegane ihtiyacı olan Yüce Duygunun adı, sevgi ve saygının da temeli olan dostluktur ve yaşatılan dostluklardır. Bizler bir Dostluk Platformuyuz ve Devletimizin başkentinde dostluğun temsilcileri olmaya gayret etmekteyiz.

750 yıl öncesinden Mevlana sesleniyor; En eksik insan dostu olmayandır. dostlarınızı unutmayın, arayın, sık sık ziyaret edin, çünkü yürünmeyen  yollar diken tutar.

Üstad Necip Fazıl ise; Ne kadar faydalı olduğunu bilseydiniz, ekmeğinizi her zaman dostlarınızla paylaşırdınız…

Yunus ise noktayı koyuyor;

Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz.

Arzu ediyoruz ki; Bu cennet vatanı dost olsun. Bizim dostluklarımız ülkemize örnek olsun. Bizler, dünya döndükçe Dostlarımızı her zaman övecek, Dostlarımızla da övüneceğiz.  Sayın başkanım, kıymetli dostlar, Çok güzel bir akşam. Çeyrek asırdır tanımaktan onur duyduğum  bir siyaset ve devlet adamı olan önemli büyüğümüzü misafir etmekten çok mutluyuz. İnanıyorum ki; bu akşamın adı “Tecrübe Konuşuyor” olur.

Cumhuriyetimizin 92. Yılında Muasır medeniyete neden uluşamadığımızın önemli püf noktalarını kendisinden dinlemeyi bekliyor ve arzu ediyoruz.”

*** Türk siyasetinin duayen isimlerinden olan Cemil ÇİÇEK, geçmişten bugüne siyaseti yorumladı. ÇİÇEK’in konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

“Bugün burada birbirinden değerli isimlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Değerli dostum Yavuz Kaya’ya bizleri bir araya getirdiği ve sizlerle bu sohbeti gerçekleştirme imkânı verdiği için kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Milletimizin son 100 yılda çok önemli üç kazanımı var. Siyasi görüşümüz, mezhebimiz, inancımız ne olursa olsun bu üç meselenin kıymetini bilmek ve bunu daha da kurumsallaştırmak, ileriye taşımak ve geliştirmek boynumuzun borcudur.

Bu kazanımlardan birincisi Milli Mücadele’dir. Geçmişte bu millet bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıramamış olsa bizler şu anda burada olamazdık. Anadolu’ya ayak bastığımız 1071’den bu yana bize bu toprakları vatan yapan tüm geçmişlerimizi ve Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

İkinci kazanım cumhuriyettir. Bize düşen cumhuriyeti daha da kurumsallaştırmak ve kıymetini bilmektir.

Üçüncüsü ise demokrasidir. Bugün demokrasimiz sayesinde bir çok şeyi rahatça oturup konuşabiliyoruz.

Ayrıca tarihimizde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çok özel bir yeri vardır. Dünyada 100’e yakın devlet var ve bunların da parlamentosu var. Baktığımızda bunlarda önce devlet var, devletin ordusu var sonra meclis ve parlamentosu var. 23 Nisan 1920’de TBMM kurulduğunda devletin güvenlik gücü ve parlamentosu yoktur. Orduları dağıtılmış ve rehin alınmış bir devlet yıkıntısı var. Yani ortada devlet yok. Ancak meclis kurulmuş ve milli mücadeleyi yürütmüştür. Ondan dolayıdır ki TBMM Gazi Meclis’tir. Meclis önce orduyu kuruyor, sonra devleti kuruyor. Bu dünyadakinin tam tersidir. Bu yüzden Meclisin kıymetinin bilmemiz gerekiyor. Bu meclisin açık olması ve var olması bu millet için en önemli teminattır. Öncelikle herkes bunun farkında olsun.”

Devamını Aralık Ayındaki Yankı Dergisi’nden okuyabilirsiniz.

 

DSC_3061 DSC_3063

DSC_3075+++  DSC_3111 DSC_3123 DSC_3149 DSC_3155 DSC_3163 DSC_3191 DSC_3218 DSC_3240 DSC_3259 DSC_3289 DSC_3310 DSC_3361 DSC_3381 DSC_3394DSC_3399   DSC_3407 DSC_3431

DSC_3405DSC_3455 DSC_3458 DSC_3463 DSC_3477

Categorised in: Genel