03+

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF.DR. METİN FEYZİOĞLU’NDAN ZİYARET

Temmuz 15, 2020 3:16 pm
Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti ve Yankı Dostluk Platformunun bu ayki konuğu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu oldu.
Siyaset, Yargı, Akademi, Bürokrasi ve İş dünyasından katılımcıların bulunduğu Dostluk Buluşması, konuşmacıların ardından, TSM Dinletisi ile renklendi.
Gecede ‘Dostluk’ adına konuşma yapan Prof.Dr. Orhan Arslan : “Bizler bir sevgi ve iman ailesiyiz. Aile de herkes birbirine sorumludur. Artık sizler de aileden biri olarak sorumlusunuz. Cennete dostlarınız olmadan giremeyeceksiniz. Dostluk cennetin anahtarıdır. “ dedi.
Yankı Dergisi Yön.Kur.Bşk. – Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya ise yaptığı konuşmada, adalette tecrübenin öneminden bahsetti. Kaya, “Cihana Adaleti ile damga vurmuş bir Devlette, Adalete olan güven seviyesi neden halkımızı üzmektedir.
Ne muhteşem bir söz Hz. Ömer’den bugüne: “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR.”
Ülkeler Adaletle Mamur olur, Tecrübeyle Huzur Bulur.
Kamuoyunda önemli bir görüş var Tecrübenin giderek azaldığı Yargı ve içinde bulunduğu durum bizi çok üzüyor. Bunu düzeltin diyorlar.
Bizler YANKI DERGİSİ olarak, üzerimize düşeni yapmaya ve bu konuda ülke çapında bir yayın çıkarmaya hazırlanıyoruz. YARGI’DA dünden, Yarınlara her şeyi konuşalım.
Kapsamlı ve kalıcı bir kaynak yayın üretelim. Aksayan veya unutulan her konuyu uzmanlarıyla masaya yatıralım.”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Benden önceki konuşmalar ufuk açtı. Çok güzide bir topluluk, çok istifade etim. İnsanın 1 saati boşa geçmemeli. Bir yere geldiyseniz, geldiğiniz gibi gitmemelisiniz. Bugün geldiğim gibi göndermeyeceksiniz. Davet edildiğim ve sizlerle beraber olduğum için çok mutlu oldum.
Yargısına güvenen devletine güvenir devletine güvenen kendini milletinin asli ferdi görür kendini milletinin asli ferdi duyan bununla gurur duyar. Bu gururu evladına geçirir. Böylece topluluk halk, halk da millet olur. İşte bu sebeple de devletin dini adalettir. Adalet mülkün yani vatanın temelidir.“
Geceye katılanlar ise şöyle oluştu:
Vakıfbank Yön.Kur.Bşk. İçişleri E.Bakanı Abdülkadir Aksu, Vali Amir Çiçek, BYG Cemiyeti Yük. Onur. Kur. Bşk. Prof.Dr. Orhan Arslan, Ankara Ün. Diş.Hek. Dekan Yrd. Prof.Dr.

Mehmet Ali Kılıçarslan , Dr. Hüsamettin Sargın , Danıştay 1. Daire Başkanı Hakim İlyas Arlı, Yargıtay 1.Ceza D.Bşk. Hakim Ali Altınkaya, Yargıtay 15.Ceza Dairesi Başkanı Hakim Mehmet Berber, Yargıtay Huk. D. Üyesi Hakim Ahmet Tuncay, Yargıtay C. Savcısı Hayrettin Türe, BAM 8.Huk.D.Bşk. Hakim İzzet Yeşilkaya , BAM 25.Huk. D.Bşk. Hakim Vedat Yıldırım, BAM 3.Huk. D. Bşk. Hakim İlker Koçyiğit, Ankara 8.Ağ.C.M.Bşk Hakim Bahattin Özbaş, Ank. 11. Ağ.C.Mah.Bşk. Hakim Tayyar Köksal, Ankara C. Savcısı Ayhan Ay, Milli Savunma Bak. ANT Kurumu Başkanı Arif Koyuncu , ODTÜ Öğr. Görevlersi Funda Değirmenci, Kültür Bakanlığı TSM Sanatçısı Selma Adar, BYG Cemiyet Gnl.Bşk.Yrd. Nahide Berker , İnsanı Besim Kaya İş İnsanı Mehmet Çiftçi, İş İnsanı Faruk Erkaymaz, Yankı Hukuk Danışmanı Av. Erkan Aslım , Hac. Huk.Fak. Öğr. Alparslan Kaya.
02 03+ 04 05 07 08 13 YNK_5699 YNK_5726

Categorised in: Genel